Καλώς ορίσατε στην πλατφόρμα του προγράμματος Employability της PRAKSIS.   

facebooknew linkedInnew

Φορείς

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» αποτελείται από 10 κοινωφελείς φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ξεκίνησαν τη συνεργασία τους το 1996, με στόχο τη στήριξη και βοήθεια του άπορου, άρρωστου και κοινωνικά περιθωριοποιημένου παιδιού. Το «Μαζί για το Παιδί» αγκαλιάζει και υποστηρίζει ετησίως πάνω από 20.000 παιδιά στη χώρα μας με νοητική υστέρηση, κινητικές δυσκολίες, βαριές αρρώστιες και άλλα οικογενειακά προβλήματα, προσφέροντάς τους καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και ένα καλύτερο μέλλον.
 
Γιατροί Χωρίς Σύνορα (www.msf.gr)
msf2Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα είναι ένα δυναμικό κίνημα ανθρώπων από πολλές διαφορετικές γωνιές του πλανήτη που μοιράζονται ένα κοινό όραμα: να σώζουν ζωές και να ανακουφίζουν τον πόνο των ανθρώπων σε κίνδυνο, παρέχοντας ιατρική φροντίδα σε όσους την χρειάζονται περισσότερο. Το κάθε ένα από τα 24 γραφεία των Γιατρών Χωρίς Σύνορα έχει παράλληλα και σωματειακή μορφή, είναι δηλαδή μια οργάνωση με μέλη και κοινό σκοπό: τη διαμόρφωση και τη διαφύλαξη του έργου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, τόσο σε κάθε μία από τις 24 αυτές χώρες όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.
 
International Organisation of Migration (http://greece.iom.int/el)
DOM3Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, μια διακρατική οργάνωση με τη συμμετοχή 180 κρατών μελών ιδρύθηκε το 1951. Το γραφείο του ΔΟΜ στην Ελλάδα δραστηριοποιείται δυναμικά από το 1952. Τα πρώτα χρόνια της δράσης του βοήθησε περισσότερους από 140.000 Έλληνες να μεταναστεύσουν σε υπερπόντιες χώρες (ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία), ενώ από το 1980 και μετά έχει φέρει εις πέρας τη μετεγκατάσταση περισσότερων από 89.000 πολιτών τρίτων χωρών στις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Αυστραλία. Από το 2010, το Γραφείο του ΔΟΜ στην Ελλάδα παρέχει ζωτικής σημασίας βοήθεια σε μετανάστες που δεν έχουν τη δυνατότητα νόμιμης παραμονής στην Ελλάδα καθώς και σε ευάλωτες ομάδες, θύματα εμπορίας ανθρώπων, μονογονεϊκές οικογένειες, ασυνόδευτους ανηλίκους, προκειμένου να επιστρέψουν στη χώρα καταγωγής τους με ασφάλεια.Πλέον, με την πολύχρονη εμπειρία του συμβάλλει καθοριστικά στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα και την Ευρώπη, έχοντας δυναμική παρουσία στα hot spots και αναλαμβάνοντας στο πλαίσιο του προγράμματος μετεγκατάστασης την ασφαλή και αξιοπρεπή μετακίνηση των αιτούντων άσυλο από την Ελλάδα προς τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.